dilluns, d’abril 14, 2008

greixonera de poma i ametlla

Ingredients:
Una poma golden grossa
3 ous
1 pot petit de llet condensada
60 cl de llet
75 g d’ametlla crua picada
canyella en pols
margarina per untar


Aquest pastís és molt bo de fer, es fa aviat, i sempre sol sortir bé. La textura és la d’un flam espès. Hem de començar per encendre el forn, de manera que quan sigui l’hora de ficar-hi el pastís estigui a 180º. Després només haurem de pelar i picar la poma i reservar-la. Batrem els ous i els mesclarem amb la llet i la llet condensada (jo la faig servir desnatada), i després hi afegirem la poma, l’ametlla picada i la canyella. Ara ja només caldrà untar una greixonera o una plata una mica fonda amb margarina, posar-hi la mescla i ficar-la al forn. Estarà llest en 50 minuts o una hora. Caldrà anar vigilant. Quan la mescla hagi agafat color daurat i el bastonet de fusta de tota la vida en surti net, la podrem treure del forn. És pot menjar calent o fred. Es pot fer sense ametlla, però el resultat és molt més dolç. De fet l’ametlla és per treure una mica de dolçor. També imagino que es deu poder fer amb altres fruites sempre que no tinguin molt de suc, i també suposo que s’hi poden posar nous o avellanes enlloc d’ametlles. Aniré fent experiments amb altres fruites i ja ho explicaré. En surten 4-8 racions, tot depèn de fins a quin punt agrada el dolç. Si tothom fos com jo, en sortirien 8. Ja m’explicareu si us ha agradat!

1 comentari:

núria ha dit...

Tot llegint m'ha vingut salivera, la probaré!!