divendres, de març 27, 2009

truita de fulles de remolatxa amb grells, ceba i pinyons



La bajoqueta fa col·lecció de receptes sense gluten i cada mes ens desafia a tots i ens demana la recepta d’un plat. Aquest mes la cosa va de truites. Casualment l’altre dia vaig comprar un manat de remolatxes i em vaig demanar com es podrien aprofitar les fulles. L’associació d’idees va ser gairebé immediata: en faria una truita i així podria participar amb un plat original, de creació pròpia, al blog de la bajoqueta!

La truita ha sortit bona, que consti. Aquest és l’aspecte que tenia acabada de tallar, però quan encara no sabia que es podia menjar. La ceba torna transparent i agafa el color vermell de la remolatxa.


Ingredients:
- Les fulles d’un manat de remolatxes, sense tronxos, rentades i tallades.
- La part obscura de 8 grells, tallats a bocins d’un centímetre i mig.
- Mitja ceba capolada
- Pinyons
- 5 o 6 ous
- Un raig de nata
- Oli de oliva
- Sal

Primer escalfarem l’oli d’oliva en una paella grossa i hi fregirem els pinyons fins que siguin daurats, després els traurem de la paella i els reservarem. Aleshores posarem la ceba i els grells al foc amb una mica de sal, i els deixarem sofregir fins que comencin a estar blans, llavors hi afegirem les fulles de remolatxa i ho deixarem al foc fins que tot estigui ben tendre. Apagarem el foc, hi afegirem els pinyons que havíem reservat i també hi afegirem sal si cal.
Batrem els ous amb un raig de nata. Després mesclarem les verdures amb els ous batuts. Posarem oli en una paella més petita i quan sigui ben calent hi tirarem la mescla d’ous i verdures. Farem que cogui a foc viu durant un minut, per tal de que agafi color per fora i després ho tindrem una estona a poc foc perquè cogui per dins. Girarem la truita i repetirem el procés, primer a foc viu i després a poc foc.


Es pot servir amb trossos de remolatxa crua trempada i amb la part blanca dels grells.

Què vagi de gust!

3 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Moltíssimes gràcies per participar!
Molt original i diferent, no crec que ningú la faigue com tu jeje.

Anònim ha dit...

Jo estic intrigada amb els "grells". Pensava que potser l'Alcover Moll em trauria de dubtes, però no... Per la foto diria que són porros, o cebes tendres, però no n'estic segura. Si us plau, treu-me de la intriga.

Boirina ha dit...

Segons el DCVB els grells son grills, però jo sempre he sentit dir "grells" amb una "e" tancada enorme. Són cebes tendres, quan encara no s'ha arrodonit el bulb. Al super els etiqueten en castellà amb el nom de "sofrito". I la part obscura és... això, la part més obscura, que molta gent no sap que es molt bona per fer truites.