dimarts, de setembre 23, 2008

el repte del trasllat dels animals

Tenim un moix i dos cans, mascle i femella. A més hem de dur el cotxe i el meu ordinador a Mallorca. M’estimo més dur l’ordinador jo mateixa en el cotxe que enviar-lo en el camió que farà el trasllat. I se suposa que el cotxe, l’ordinador, nosaltres i els animals ja hauríem de ser a Mallorca quan arribés el camió.
Tinc la impressió de que en avió només podem dur un animal per passatger. Per si no n’hi hagués prou, el gos pot viatjar en cotxe, però la gossa no hi està acostumada i, a més, tampoc pot quedar sola a casa. Abans vivia al carrer, en manada, i necessita companyia, o nostra o del gos (la cosa és tan exagerada que a la nit no vol quedar sola al menjador i sempre és on hi ha gent, si jo estic treballant és amb mi, i si sóc a dormir també ve al dormitori).
I hauríem d’intentar que la cosa no ens sortís per un ull de la cara...
Si algú té cap suggeriment, ho agrairé, perquè m’estic rompent les banyes intentant trobar la manera més lògica, eficient i barata de fer-ho.

Notes per als que s’apuntin a trobar la solució:
El trasllat és entre el nord de Portugal i Mallorca. En cotxe es pot fer en un dia, però no és recomanable, val més fer nit en algun lloc a mig camí. Per tant, el viatge en cotxe és de dos dies sencers, entre carretera i vaixell. A Mallorca tinc amb qui deixar el gos uns quants dies, però ha de ser el gos. A Portugal els animals poden quedar sols, però no tinc ni idea de com pot reaccionar la gossa sense el gos. De fet, quan marxem queden sols a casa. Una veïna ve a alimentar-los i un veí ve a treure’ls a passejar. Però hi són tots.
La gossa és un misteri. No sé com pot reaccionar sense el gos, ni com pot reaccionar en cotxe o en avió. Evidentment, haurà de viatjar dormida, i és millor que viatgi en avió, que així només seran unes quantes hores.

4 comentaris:

Lectora corrent ha dit...

Podeu fer tres trajectes?: a) tu (o el Jorge) amb cotxe, portant-hi el gos, el moix i l'ordinador (buscar un hotel per fer nit on acceptin gossos, potser un hotel rural); b) el Jorge (o tu) i la gossa amb avió; c) el camió amb la resta. Qui viatgi amb avió pot esperar a fer-ho quan ja hagi marxat el camió. L'altre pot haver marxat abans, de manera que quan el camió arribi a Mallorca, ja hi sigueu tots dos i els animalons.

Boirina ha dit...

Amb el cotxe sola només hi puc anar jo. O tots dos o jo sola, perquè en Jorge no condueix. Això se m'havia oblidat. No crec que portar el moix en cotxe sigui una bona idea. Per trajectes curts no hi ha problema, però no em puc imaginar 1300 km i una nit en hotel i una altra en vaixell amb el moix miulant constantment. També hauria d'anar dormit, i és millor que només siguin unes hores, quantes menys millor.

Lectora corrent ha dit...

He confós "moix" amb "moixó"! Em pensava que era un ocellet! Tens raó, jo no m'imagino fent un viatge de dos dies amb un mixet.

joana ha dit...

Xesca, una amiga meva va enviar un ca per MRW des de Mallorca a Lugo. No li varen posar cap problema, només que havia d'estar dins una gàbia. El servei és ràpid. Per què no ho provau o, almenys, us n'ifnformau?